The 4D3N Lombok Komodo Island boat trip is the only schedule for a great adventure from Lombok to Komodo National Park. This 4 day 3 nights Komodo boat trip will depart 3 times a week. You will be on our Indonesian handmade Phinisi boat.
The boat departs from 2 main ports in Lombok, Bangsal and Labuahan Lombok in East Lombok. It makes the first stop on Kanawa island in the West part of Sumbawa island. Then continue to Gili Bola, Moyo, Gili Laba, and Komodo National Park.
Check out the following itinerary details for your great Lombok Komodo island boat trip. It is great to know the details before taking the next step.
Pick up from your hotel in Senggigi and Bangsal harbor, if you stay on Gili Islands. The picks up between 09.00 to 10.30 AM from Bangsal. Then drive to the office in Senggigi for a short briefing about the trip.
After that, at 11.30 AM depart from Senggigi to Labuhan Lombok, the port where you will start the tour. It takes about 2 hours to get there and then you will be boarding at 02.30 PM.
The first to visit is Kanawa island, it takes about 2 hours to get to Kanawa island. After that, about 06.00 pm continued to Gili Bola. Overnight on the boat to Gili Bola, dinner will be ready at about 08.00 pm.
Depart from Gili Bola at 02.00 AM to Moyo Island, spend about 6 hours to get there. You will arrive at Moyo Island at about 08.00 AM. After that at 10.00 AM.
Leave Moyo Island at 11.00 AM and then sail to Gili Laba for about 18 hours. Having dinner and overnight on the boat. You will be at Gili Laba around 07.00 am. Spend 2 hours of activity here and then leave the island about 09.00 AM.
The next to visit is Manta Point. Spend about 2 hours on Manta Point. After that around 12.00 AM, you will continue to Pink Beach. And then at 04.00 pm, we continued to Kalong island. Overnight on the boat at Kalong island.
In the morning at 07.00 AM, you will leave Kalong Island and start sailing to Komodo Island. It takes about 15 minutes to get to Komodo Island.
On Komodo Island, you will spend 2 or 3 hours seeing the dragons on their wildlife. About 11.00 AM you will leave Komodo Island and sail to Kelor island. You will spend about 3 hours getting to Kelor island. At 14.00 you will leave Kelor island and continue to Labuan Bajo.
The cancelation made 3 months before the trip will refund 75% of the total amount of payment.
Cancellations made 1 month before departure will refund 50 % of the total amount of payment.
Cancelation made 5 days before the departure date will no refund
Changes to the departure date are subject to availability, and if there is no availability on the chosen date, the available date is applicable. The refund is subject to the cancelation policy.
The cancelation and change date procedure is by sending us an email through our contact form.